Silecek süpürgelerinin uzun ömürlü olması için bu 7 uyarıya dikkat !

Otomobillerimizin silecek ömürlerini uzatabilmek için dikkat etmemiz gereken bazı detaylar var. Eğer aşağıdaki 7 maddeyi dikkate alırsak silecek kullanım ömrünü neredeyse 2 kat kadar uzatabilir ve araç bakım masrafımızı bir nebze olsun düşürebiliriz.

  1. Karlı ve Buzlu Havalar, dondurucu soğuklarda sileceklerinizi kaldırın, böylece kauçuk lastikleri donarak ön cama yapışmaz ve yırtılma ihtimali ortadan kalkmış olur.
  2. Ucuz Oto Yıkama Köpükleri, çok sevdiğiniz aracınızı bilmediğiniz oto yıkama istasyonlarında yıkatmayın. Ucuz köpüklü yıkama deterjanları içerdiği sert aşındırıcı kimyasallar sebebi ile aracımızın tüm kauçuk aksamına zarar verir ve renklerini soldurur. Bu kadar zararlı kimyasallar hassas silecek lastiklerini sertleştirir ve çatırdayarak çalışmalarına ayrıca çalışırken atlama yapmalarına sebep olur.
  3. Ağaç Altlarına Park Etmek, arabanızı ağaç altına bırakmayın! Özellikle yaz mevsiminde ağaçlar reçine dökerler, bunlar otomobilinizin camlarına yapışır ve kolay kolay çıkarılamazlar. Silecekleriniz reçine kaplı camda çalıştığı zaman zımpara etkisine maruz kalır ve aşınırlar.
  4. Silecek Lastiklerini Kurulamak yada Temizlemek, silecek lastiklerini özellikle  yıkama sonrası kurulama sırasında bez yardımı ile silmek kauçuk silgi lastiğini zorlar ve aşındırır. Ayrıca gözle görülmeyen küçük yırtıkların içleri çeşitli kirler ile doludur, bunlar silecek lastikleri temizlendiğin açılarak aşınmış silecek lastiğini ortaya çıkarır. Sonrasında silecekler çalıştığında bu yerlerden su izleri bırakacaktır.
  5. Silecek Montajı, silecek süpürgelerinin montajı esnasında bazen silgileri bastırarak yerlerine oturtmak gerekir. Bu aşamada baskıyı kauçuk lastiklerden tutarak yaparsanız zarar göreceklerdir. Daima silecek iskeletine baskı uygulayarak montaj yapın!
  6. Kuş Pisliği, camdaki kurumuş kuş pislikleri silecek lastiklerinizi parçalayabilecek kadar sertleşir, özellikle güneş altında bu çok hızlı gerçekleşir. Unutmayın! Cam silecekleri suyu temizlemek için dizayn edilmiştir, tuvalet fırçası gibi kullanmak pek iyi bir fikir olmayabilir.
  7. Ön Cama Yapışan Sinek ve Böcekler, benzinliklerde bir tuvalet molası vermek hem sizi rahatlatır, hemde buradaki fırçalar sinekleri çıkarmada otomobil sileceklerinden daha etkilidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir