Bosch Silecek Almadan Önce Mutlaka Okuyun

Bosch Silecek Modellerini Tanıyalım “Aerotwin-TwinSpoiler-Eco-Aerotwin Multiclip” ? 

Evet otomobilinize silecek satın almak istiyorsunuz ve en iyi olarak bilinen Bosch marka ile sürpriz yaşamayacağınızı düşündünüz. Bir bakıma haklı olabilirsiniz ama unutmayın herzaman için daha iyisi vardır! Uzatmadan alacağınız silecek modeli hakkında sizi kısaca bilgilendirmek isterim.

Bosch Aerotwin,

2000’li yıllar sonrası üretilen birçok otomobil (Türkiye de muz tipi silecek olarak tabir edilen) metal iskeletten ziyade iki çelik tel ve kauçuk kaplaması ile yavaş yavaş klasik telli tip sileceklerin yerini almaya başladı. O yıllara kadar neredeyse tüm otomobillerin sileceklerini yenilemek için sadece silecek boy ölçüsünü bilmek yeterliydi, kanca şeklindeki silecek kolu aynıydı ve böylece montaj hemen hepsinde bilinen usulle gerçekleşiyordu. Fakat bu yeni tip sileceklerde çoğu otomobil üreticisi kendine has soket tipleri ile müşterilerini aftermarket olarak tabir edilen, yan sanayi ürünlerden pazar payına düşeni geri kazanabilmek adına değişime gitti. Pek tabii aftermarket silecek üreticileri piyasaya farklı isimler ile bu ürünleri sunmaya başladı ve bilinen iyi markalar bu yeni tip sikecek süpürgelerini kendilerince adlandırdı. Örneğin;

  1. Bosch – Aerotwin
  2. SWF – Visioflex
  3. Valeo – Flat Blade
  4. YEO – Aeroflex

Bu yeni nesil silecek süpürgeleri her marka model otomobil için özel ebatlarda ve soketlerde üretilmeye başlandı ve fiyatları standart sileceklere oranla daha pahalıydı ki halâ aksini söyleyemeyiz. Sonrasında üretilen onca model otomobil için ayrı ayrı yüzlerce ürün ile başa çıkabilmek için yedek parça tedarikçilerinin binlerce stok tutması gerekiyordu. Buda çokça depolama alanına ve kuvvetli bir sermaye anlamına geliyordu. Sonrasında, Bosch Aerotwin Multiclip olarak adlandırdığı bir ürün tipi piyasaya sürdü. Böylece soket kısımları modüler olup değişebildiği için bir çok otomobile uydurulabiliyordu. Fakat bu ürün otomobile uygulandığında görsel olarak kaba, performans olarak zayıf ve sesli çalışıyor. Fakat genelde satıcılar bu ürünü Bosch silecek olarak sattığından sizde otomobilinizin orijinal uyumlu Bosch Silecek modelini satın aldığınızı düşünüyorsunuz. Lütfen bu yanılgıya düşmeyin, bilinçli tüketici olun.

Aşağıda ki info grafikte Bosch kendi ürünleri olan aparatlı ve orijinal silecek ile universal multi-clip arasında karşılaştırma yapmış. Bu arada universal çok aparatlı Bosch silecekler Çin’de, orijinal program Bosch Aerotwin Silecekler Belçika’da üretiliyor.

Bosch Twin Spoiler

Bildiğimiz eski tip metal iskelet sileceklerin rüzgârlıklı versiyonudur. Genellikle rüzgârlık sürücü tarafındaki silecekte bulunur, spoiler olarak tanımlanır. Böylece yüksek süratlerde cama baskı uygulanmaya devam eder.

 

Bosch Eco

Metal iskeletli klasik silecek, Bosch Eco serisi fiyat-performans ilişkisi iyi olan bir üründür.

 

Sonuç:

Konuyu kısaca toparlarsak, Bosch Silecek yada başka bir marka silecek alacaksanız multi-clip olan modellerden kaçının, orijinal seri hem olması gerektiği gibi görünür hemde performansı yüksektir. Ancak günümüzde yetkili servisler dışında orijinal seri silecek satan işletme bulmak zor. Bursa’da yaşıyorsanız Yunusemre Otomotiv’i tavsiye ederim eğer internetten satın alacaksanız www.otosilecek.com ihtiyacınızı en iyi şekilde giderecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir